AMERİKA
İNGİLTERE

Non-Training Pozisyonlar ve İş Bulma Rehberi

non-training

İngiltere’de doktor olmak isteyen birçok yabancı doktor, öncelikle Non-Training pozisyonlarda deneyim kazanmayı tercih eder. Bu pozisyonlar, Türkiye’de pratisyen hekimlik yaptığınız gibi sözleşmeli olarak çalıştığınız bir iştir. Training pozisyonlarda asistanlık eğitimi alırken Non-Training pozisyonlarda halihazırdaki becerilerinizi sürdürerek çalışırsınız. Elbette bu pozisyonlara girmek için yine benzer bir süreçten geçmeniz gerekecektir. Dolayısıyla süreç aynıdır fakat hangi alanda ilerlemek istediğiniz farklılaşır. Buna göre tercih yapabilirsiniz.

Bu yazımızda, İngiltere’de Non-Training işlerini bulmanın yollarını ele alacağız. Bu pozisyonların İngiltere’deki tıp kariyerinizdeki önemini vurgulayacağız. Özellikle İngiltere’de staj yapmadıysanız bu pozisyonu kariyeriniz açısından değerlendirebilirsiniz.

Non-Training Pozisyonlar Nedir?

Non-Training pozisyonlar, genellikle NHS içindeki rotalarda pratisyen doktor ihtiyacını karşılayan pozisyonlardır. Bu pozisyonlar genellikle FY1, CT1, FY2, ST1 ve ST3+ gibi seviyelerde kabul edilir. Herhangi bir asistanlık yerine sayılmazlar, yani bu programlarda geçirdiğiniz yıllar sonucu uzman olmazsınız. Fakat deneyim elde etmeniz açısından önemlidir. Genellikle uzmanlık öncesi tecrübe kazanmak amacıyla bu pozisyonlar değerlendirilir.

Non-Training İşleri Bulma Yolları

  1. NHS jobs: NHS jobs websitesi üzerinden güncel ilanlara ulaşabilirsiniz.
  2. Trac Jobs: Trac Jobs websitesi de birçok NHS pozisyonunu içermektedir.
  3. NHS Scotland ve NHS Northern Ireland: İskoçya ve Kuzey İrlanda’da çalışmak isteyenler için NHS Scotland ve NHS Northern Ireland siteleri önemlidir.
  4. NES recruitment: Özel sektördeki işleri kapsar ve özellikle doktorlar için fırsatlar sunar. NES recruitment websitesi

Non-Training pozisyonlar, uzmanlık kaydına doğrudan yol açmasa da deneyim kazandırır ve uzman doktorlarla aynı görevleri yapmanıza olanak tanır. Bu pozisyonlara başvurarak NHS’de çalışma deneyimi kazanabilir ve kariyerinizdeki bir sonraki adıma daha gerçekçi gözlemlerle hazırlık yapabilirsiniz.

İş bulma süreçleri öncesi OET, PLAB-1 ve PLAB-2 sınavlarını geçip GMC Registration sürecini tamamlamış olmanız gerektiğini tekrar hatırlatırız. Hangi pozisyonda olduğunuz fark etmeksizin bu sınavlardan geçerli skorlara ulaşmalısınız.

İngiltere’de doktorluğu keşfetmeniz ve yakından tanımanız için de bu pozisyonlarda çalışarak sürece başlayabilirsiniz. Her ne kadar uzmanlıklar ve kazanımlar Türkiye ile benzer olsa da İngiltere’deki tıp sistemi çok farklıdır. Bu sistemi öncelikle keşfedip ardından hangi alanda uzmanlaşacağınıza göre Training pozisyonlara geçiş yapabilirsiniz. Bu şekilde bir yol izlemeniz CV’niz açısındann da pozitif karşılanır.

UKCAMP ile İngiltere’de Doktor Ol!

PLAB 1 ve PLAB 2 eğitimleriyle ve İngiltere’de doktor olma sürecinde danışmanlık hizmetleriyle UKCAMP olarak sizin yanınızdayız. Benzer süreçlerden geçmiş olan mentörlerimizde süreci sizin için anlaşılır kılıyoruz. Doğru yöntem ve stratejilerle sınavlara hazırlanıp iş bulma sürecinde destek alabiliyorsunuz. Ayrıca öncesinde staj ve vize danışmanlığı gibi kritik noktalarda süreci kolaylaştırıyoruz. Tek bir pakette tüm hizmetlerden faydalanmak ve İngiltere’de doktor olmak için bize şimdi ulaşın!

Sıkça Sorulan Sorular

Non-Training pozisyonlarda çalışmanın İngiltere’deki tıp kariyeriniz üzerindeki uzun vadeli etkisi nedir?

Non-Training pozisyonlarında çalışarak edinilen deneyimler, uzmanlık öncesi tecrübe kazanmanıza yardımcı olur. Belirli bir uzmanlık alanına odaklanmadan genel bir tıbbi pratik yetkinlik geliştirmenizi sağlar. Bu gelişimle İngiltere’deki tıp sistemini tanıdığınızı gösterebilirsiniz. Daha kararlı ve yetkin bir duruş açısından bu pozisyonlar avantajlıdır.

Non-Training pozisyonlarda çalışan doktorlar uzmanlık eğitimine başvurmak için hangi süreçleri takip etmelidir?

Non-Training pozisyonlarda çalışan doktorlar, uzmanlık eğitimine başvurmak için öncelikle belirli bir süre deneyim kazanmalı ve ardından uygun bir uzmanlık programına başvurmalıdır. Bu süreç, başvurulan uzmanlık alanının gerekliliklerine ve kabul kriterlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu pozisyonlarda çalışmanız stajlarla birlikte ele alınabilir. Halihazırda staj yapmadıysanız bu şekilde bir klinik deneyimi CV’nize eklemeniz süreç açısından etkili olacaktır. Training programları bu noktayı pozitif olarak değerlendirir.

Non-Training pozisyonların yanı sıra uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar için başka hangi seçenekler mevcuttur?

Non-Training pozisyonlarının yanı sıra bir dizi başka seçeneği de değerlendirebilirsiniz. Örneğin, araştırma görevlisi pozisyonları, akademik pozisyonlar veya kısa süreli gözlem, staj programları gibi farklı kariyer yolculukları uzmanlık eğitimi için alternatif yollar arasında sayılabilir.

Bazı özel kuruluşlar veya sağlık hizmeti sağlayıcıları, özel uzmanlık eğitim programları veya dış kaynaklı eğitim fırsatları sunabilir. Bu seçenekler, adayların kariyer hedeflerine ve kişisel tercihlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Sizin için hangi yol kariyer hedeflerinize daha uygunsa bunu mentörünüzle birlikte değerlendirip sürece dahil olabilirsiniz.

pexels-dominika-gregušová-672532

Eğitimler hakkında detaylı bilgiye mi ihtiyacın var?

Formu doldur, uzman doktorumuz cevaplasın!

İlgili Yazılar

Önerilen Yazılar